(Beroeps)keuzetesten op internet

Weet jij al wat je later voor werk wil doen? Wat vind je leuk, waar ben je goed in? Welk beroep in welke sector spreekt je aan?

Maak keuzes die bij je passen!

Op internet staan diverse testen, die je het gemakkelijker kunnen maken bij je keuze voor een opleiding of beroep. Je keuze voelt pas goed, als je iets kiest dat bij je past.
Dus kies niet iets omdat je vriendje/vriendinnetje dat ook gaat doen, of omdat je denkt dat je er straks heel veel mee kunt verdienen ..

Kort, gemakkelijk en gratis

Doe mee aan de diverse testjes die op internet te vinden zijn. Het zijn meestal korte, niet al te ingewikkelde keuze- en interessetestjes. Gratis.

TEST 1: Doe de beroepentest

Staat op: ► de site van Beroep in Beeld ► Aantal vragen: 55 ► Invultijd: 10 – 15 minuten

Deze test vertelt je welke beroepen het beste bij je passen. Je kunt dus niet iets fout beantwoorden. Het gaat er om dat je aangeeft wat het beste bij je past.
Je kunt tussentijds stoppen met de test en er op een later tijdstip weer me verder gaan.
Doe de test >>

TEST 2: Interessevragenlijst vmbo-mbo

► Aantal vragen: 180 ► Invultijd: 10 minuten

Deze test vertelt wat je interesses zijn. Je kunt dus niet iets fout beantwoorden. Het gaat er om dat je aangeeft wat je wel of niet leuk vindt.
Doe de test >>

TEST 3: Studie- en beroepskeuzetest

Staat op: ► de site van Carrièretijger ► Aantal vragen: 36 ► Invultijd: 5 – 10 minuten

De testuitslag geeft informatie over beroepen en studies die bij jouw persoonlijkheid en belangstelling passen. Door de beroepen en studies onderling te vergelijken, kun je makkelijker een keuze maken. De beroepen en studies zijn gericht op het hbo.
Doe de test >>

Test 4: 123 test

 Staat op: ► de site 123test.nl ► Diverse testen 

Op de site 123test vind je veel gratis testen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld een beroepskeuzetekst, IQ test, persoonlijkheidstest of een test om je kwaliteiten en valkuilen in beeld te brengen. Naast de gratis test kun je via een link op deze site ook een professionele test laten afnemen door bijvoorbeeld een loopbaanadviseur, coach of psycholoog. 

Doe de Beroepskeuzetest >

Doe de IQ test >

Doe de persoonlijkheidstest >

Doe de kerntyperingstest (kwaliteiten/valkuilen) >

© ROC van Twente 2017