Beroepskeuzeprogramma's ROC van Twente

Image

Vind je het moeilijk om een goede beroepskeuze te maken? Weet je niet precies wat je wilt?

Kiezen wordt makkelijker als je daarbij wat hulp kunt krijgen.
ROC van Twente biedt verschillende vormen van specialistische loopbaanbegeleiding aan binnen het MBO College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie.

Gratis beroepskeuzetrajecten voor eigen studenten

Wij beschikken over beroepskeuzetrajecten voor jongeren en volwassenen. Gratis voor onze eigen studenten en cursisten, maar wel op verwijzing van hun afdeling of studieloopbaanbegeleider.
 

Iedere vijf weken een nieuwe groep

Dit beroepskeuzetraject op niveau 1-2 (funderend beroepsonderwijs) of niveau 3-4 (middelbaar beroepsonderwijs) kent verschillende startmomenten.
In oktober start het eerste traject. Vervolgens start er iedere vijf weken een nieuwe groep.

Beroepskeuzeprogramma’s met FC Twente en Heracles Almelo

Image Beroepskeuzeprogramma’s met FC Twente en Heracles Almelo

Kiezen voor en opleiding of beroep wordt makkelijker als je daarbij hulp kunt krijgen van een professionele voetbalclub als FC Twente, Heracles Almelo of Quick '20. Deze clubs hebben afspraken gemaakt om samen met het ROC van Twente (MBO College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie) jongeren te helpen die niet precies weten wat ze willen.

Betaalde beroepskeuzeprogramma’s

Image Betaalde beroepskeuzeprogramma’s

Wij verzorgen ook voor vmbo-/havo-scholieren beroepskeuzeprogramma’s. De eigen decaan op het vo verzorgt de aanmelding bij ons. De vo-school zal voor dit programma moeten betalen.
Het komt ook voor dat ouders zelf een beroepskeuzeprogramma wensen voor hun kind, dat naar het mbo wil, maar nog niet weet welke studierichting het wil volgen. In beperkte mate is dit mogelijk, uiteraard tegen betaling.

© ROC van Twente 2017