Uw kind naar ROC van Twente

Uw kind maakt binnenkort de overstap naar het middelbaar beroepsonderwijs. Het opleidingsaanbod is groot en dat maakt de keuze niet gemakkelijk. Uw kind is op het vmbo goed voorbereid om een goede keuze te maken door o.a. de sectorwerkstukken. Wellicht heeft uw kind als eens deelgenomen aan een meeloop dag of heeft u met uw zoon/dochter al eens een Open Dag op ROC van Twente bezocht.

Heeft u een rol als uw kind naar het mbo gaat?

Image Heeft u een rol als uw kind naar het mbo gaat?

Ja! Zeker!
In de thuissituatie kunt u uw kind ook stimuleren om na te denken over zijn/haar (school)loopbaan. ROC van Twente vindt het belangrijk dat u als ouder/verzorger betrokken bent bij de keuze van een beroepsopleiding voor uw kind. Om u hiermee te helpen, hebben wij een speciale ouderwijzer ontwikkeld. De ouderwijzer vindt u onder het kopje 'Documenten'.

Algemene informatie over ROC van Twente

In bovengenoemde ouderwijzer vindt u o.a. informatie over het verschil tussen een BOL- en een BBL-opleiding, niveaus, stages, bijspijkermogelijkheden, aanmelden, de intake en passend onderwijs.
Weet uw kind nog niet precies welke opleiding hij/zij wil volgen, bekijk dan ons complete opleidingsaanbod op www.rocvantwente.nl.

U vindt bij elke opleiding o.a. informatie over het toekomstige beroep, de duur, de kosten, benodigde toelatingseisen en het vakkenpakket. Daarnaast is er per opleiding ook info te vinden over de kansen op werk en stage, de studenttevredenheid en het startsalaris. Dit vindt u onder het kopje Studie in Cijfers.

Aanmelden
Uw kind kan zich aanmelden door de opleiding van zijn/haar keuze op te zoeken op de site. Bij elke opleiding staat de mogelijkheid 'Direct aanmelden'. Het aanmelden gebeurt online.

Extra begeleiding

Image Extra begeleiding

Bij ROC van Twente staat de student echt centraal. Zonder diploma laten we een student liever niet de deur uit gaan. Daarom is een passende beroepsopleiding ook zo belangrijk.

Voor iedereen: ook als uw kind bijvoorbeeld een functiebeperking, handicap of chronische ziekte heeft. Of misschien is er een psychische aandoening? Met de mogelijkheid tot extra onderwijsbegeleiding ondersteunen we de student hierin op school en op de stage.

 

Meer informatie over passend onderwijs vind u op www.rocvantwente.nl/passend-onderwijs

Elke student heeft gedurende zijn opleiding een eigen studieloopbaanbegeleider. Dit is een docent van de opleiding die uw kind persoonlijk begeleid.

Contact

ROC van Twente

  • Centrale receptie
  • Gieterij 200
  • 7553 VZ Hengelo (Ov.)

© ROC van Twente 2017