TechniekTalenten

Wij kiezen voor techniek!

Wist je dat....

Image Wist je dat....

.....er in 2016 een tekort aan 155.00 technici ontstaat, vooral op mbo niveau.
.....de komende tijd veel technisch geschoolde medewerkers met pensioen gaan.
.....een baan in de techniek gemiddeld € 300,- meer verdient dan in een andere sector.
.....techniek hightech en aantrekkelijk is. Kijk maar naar je smartphone.
.....de Tweede Kamer wil dat techniek een verplicht vak wordt op de basisschool. 

Variatie

In de technische branche zijn veel verschillende beroepen te vinden. Voor veel van deze beroepen biedt het ROC van Twente een geschikte opleiding. Vanuit ieder niveau zijn er volop doorgroeimogelijkheden, omdat de technische branche voortdurend in ontwikkeling is.
 

Werkgelegenheid

Door de vergrijzing ontstaat er een steeds groter tekort aan goed geschoolde vakmensen binnen de technische branche. Door innovaties binnen andere branches zoals bijvoorbeeld de zorg ontstaat er binnen deze andere branche ook behoefte aan technische geschoold personeel. Op alle niveaus is veel werk te vinden. Binnen je eigen beroep zijn er vaak volop mogelijkheden om door te leren. Je leert bijvoorbeeld werken met nieuwe technieken en gereedschappen.

Aanmelden activiteit

Image Aanmelden activiteit

Wil je een keer meelopen bij een Techniek-opleiding (met een student) of een kijkje nemen in de praktijklokalen in Almelo of Hengelo?
Stuur dan een mailtje met je naam en gewenste opleiding/activiteit naar instroomtechniek@rocvantwente.nl
 

Informatie

Image Informatie

Het ROC van Twente opent zijn deuren voor meer techniekstudenten. Wij bieden activiteiten aan bij jullie op school en bij ons op het ROC van Twente, zodat jullie een goed beeld krijgen van techniek.

Wil je een dagje meelopen of andere informatie ontvangen? Neem dan contact op met instroomtechniek@rocvantwente.nl of met ons STIPT (Studie Informatiepunt) stipt@rocvantwente.nl  

© ROC van Twente 2017