Decanen & mentoren

De keuze van een vervolgopleiding is een proces waarbij je als decaan een grote rol hebt. Wij helpen je daar graag bij. Ons Studie Informatiepunt, kortweg STIPT, is daarbij je eerste aanspreekpunt. Hier kun je met al je vragen terecht.

Decanendag

Dit jaar organiseert STIPT op 14 december 2017 een Decanendag. Meer nieuws over de invulling van deze dag volgt binnenkort.

Decanendag 2016

Op 8 december 2016 heeft de jaarlijkse Decanendag plaats gevonden in Enschede. Het plenaire gedeelte vond plaats bij het nieuwe Van der Valk hotel. De presentaties werden verzorgd door:

  • Nick van der Valk (over de organisatie, het nieuwe gebouw en de opleidingen)
  • Trudy Vos (over arbeidsrelevantie, bijzondere opleidingen, positie ROC van Twente, etc.)
  • Lotte Scholte Lubberink (over het instroombeleid)
  • Bastiaan Neurink en Han Reimert (over de nieuwe website en generatie swipe)
  • Gerald Oude Alink (over de Gezonde School)

Hierna zijn we naar onze locatie Wethouder Beversstraat gegaan, waar onderstaande 6 opleidingen zich gepresenteerd hebben.

1. Handel en ondernemerschap (detailhandel)
2. Veiligheid en vakmanschap
3. Beveiliger
4. Twentse Zorg Academie
5. Dienstverlening (Helpende zorg en welzijn, Sport en Facilitair)
6. Economie en administratie

De dag werd afgesloten met een goed verzorgde lunch bij Van der Valk.
Hierbij de link naar de decanenkrant, welke aan het eind van de dag uit gedeeld werd. STIPT heeft de presentaties naar alle decanen verstuurd.

Decanenflits

Eens in de twee maanden verschijnt de Decanenflits, onze digitale nieuwsbrief. Hierin lees je actuele informatie over nieuwe opleidingen, gewijzigde locaties, Open Dagen, etc. Nog niet aangemeld? Dat kan hier. Teruglezen? Bekijk het archief.

Decanenkring

In Twente kennen we drie decanenkringen, twee voor het voortgezet onderwijs en een havo-decanenkring. STIPT sluit hierbij aan om actuele ontwikkelingen kenbaar te maken en vragen van decanen te (laten) beantwoorden. Bij de decanenkringen van het vo is ook het Twents Aansluitingsnetwerk aanwezig. Bij de decanenkring havo is ook de coördinator vwo van het VAVO Lyceum Twente aanwezig.

Meelopen

Leerlingen van jouw school kunnen een dagje meelopen bij ROC van Twente. Is jouw school lid van het Twents Aansluitingsnetwerk dan heb je de "KOM" ontvangen. Hierin staan per opleiding de mogelijkheden en contactgegevens. Geen lid: neem dan contact op met STIPT.

Brochures schooljaar 2018-2019

In oktober verwachten wij dat de nieuwe brochures klaar zijn. Voor het komend schooljaar zijn dat er 9. Met dit voorlichtingsmateriaal kun je je leerlingen helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Brochures of een display bijbestellen? Dat kan via het bestelformulier of neem contact op met STIPT.

Ouderwijzer

We hebben een handzaam boekje samengesteld speciaal voor ouders met kinderen op het v(mb)o die een keuze voor een mbo vervolgopleiding moeten gaan maken.

Voorlichting

Tijdens de voorlichting op jouw school informeren onze voorlichters leerlingen en ouders over het mbo en onze opleidingen. Dat kan in de klas of op een markt. STIPT regelt dit en is meestal zelf aanwezig.

Website

Op onze website staat ons actuele aanbod. Daarin is het makkelijk zoeken en vergelijken. Zowel op de smartphone, iPad als computer.

Handige pagina's op onze website:

Contact

Studie Informatiepunt

Gieterij 200, Hengelo: ma t/m do van 9.00 - 16.30 uur en vrij van 9.00 – 16.00 uur (meestal ook in de vakanties)

  • Wierdensestraat 65, Almelo: ma t/m do van 9.00 - 16.30 uur
  • Wethouder Beversstraat 165, Enschede: di & do van 13.00 – 16.30 uur

© ROC van Twente 2018