MBO College voor Gezondheidszorg

Oog voor mensen. Menselijke behoeften, menselijke nood. Daarnaast een flinke portie slagvaardigheid en praktisch inzicht. Onze studenten weten van aanpakken, maar vergeten daarbij niet dat het altijd om mensen gaat.

Verplegen, zorg bieden of assisteren

De studenten leren mensen verplegen en begeleiden, maar ook medicijnen toedienen, injecties geven, infusen verzorgen. Of ze leren zorg bieden én coördineren.

Na één van de opleidingen voor Assistenten  in de Gezondheidszorg kunnen ze een dokterspraktijk beheren, een tandarts assisteren of medicijnen juist gedoseerd verstrekken.

Slagvaardig

Slagvaardige mensen leveren we af, die hun kennis en vaardigheden aanwenden om ánderen te helpen.

gezondheidszorg
Zoom
gezondheidszorg

Contactpersonen Beroepspraktijkvorming (bpv/stage)

 • opleidingen Assistenten Gezondheidszorg
  Mevr. Dianne Wibbelink, tel. 074 852 53 71
  Mevr. Marianne Keuzenkamp, tel. 074 852 53 72
 • opleiding Verzorgende-IG (Hengelo)
  Mevr. Kathinka Eeltink, tel. 06 52 49 72 55
 • opleiding Verzorgende-IG (Almelo)
  Mevr. Marijke Hesselink, tel. 0546 80 90 42
 • opleiding Verpleegkundige
  Mevr. Alice Peper, tel. 074 852 53 91
  Mevr. Marga Scholten, tel. 074 852 53 93

Bedrijfsopleidingen, cursussen en trainingen

Heeft u al eens gedacht aan ROC van Twente voor bedrijfs- en beroepsgerichte trainingen, cursussen of andere scholingstrajecten? Er is meer mogelijk dan u denkt!

Bent u op zoek naar een scholingstraject op maat of heeft u een opleidingsvraag voor uw medewerkers, dan kunt u zich vrijblijvend laten adviseren door onze adviseurs bedrijfsopleidingen. Zij denken graag met u mee! Lees meer >>

Directeur MBO College

Mevr. M. Bergman
Gieterij 200
7553 VZ Hengelo
074 - 852 52 01 (informatiebalie)

Contact

Team Onderwijs@Zorg

Team Onderwijs@Zorg is dé kennispartner op het gebied van deskundigheidsbevordering en professionalisering voor zorgprofessionals. Wij verbinden actuele zorgontwikkelingen met onderwijs en verzorgen opleidingen, trainingen en cursussen waarbij de deelnemer centraal staat. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord!

 • Mevr. E. (Elma) Lubberink
 • Adviseur bedrijfsopleidingen
 • De Sumpel 4-6
 • 7606 JJ Almelo

Facebook: facebook.com/onderwijsatzorg

Lean Six Sigma for Healthcare (LSSH)

Lean Six Sigma for Healthcare (LSSH)

Een aantal jaar geleden is het MBO College voor Gezondheidszorg samen met de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost-Nederland (WGV), de Universiteit Twente, de Universiteit van Limerick en onder begeleiding van Symbol BV het project Lean Six Sigma for Healthcare (LSSH) aangegaan.

Om in te kunnen spelen op de veranderingen in de zorg, waarin efficiëntere, betere en goedkopere zorg een steeds grotere rol gaan spelen, is in dit project een verbinding gemaakt tussen onderwerpen uit de gezondheidszorg en Lean Six Sigma methodieken uit de techniek.

LSSH maakt onderdeel uit van het Europese ‘Leonardo da Vinci’ programma. Lees meer op www.lssh.nl.

© ROC van Twente 2018