MBO College voor Bouw, Infra & Interieur

Dingen maken. Handen die jeuken om aan de slag te gaan. Onze studenten zijn praktisch ingesteld. Op de opleidingen leren ze daarbij hun hoofd goed te gebruiken.
Rekenen, plannen, materiaalkennis en milieuvoorschriften toepassen: een greep uit de punten die zeker aan de orde komen. Daarnaast is samenwerken een belangrijk programmaonderdeel.

Bouw en infra

Wij leveren degelijk opgeleide mensen af op verschillende niveaus: vaklieden als metselaars, timmerlieden, schilders, stratenmakers en restauratiespecialisten. Maar ook beroepskrachten als calculators, uitvoerders en ontwerpers.

Stuk voor stuk vakmensen, die straks aan de slag kunnen bij een bouwbedrijf, architectenbureau, schildersbedrijf of woningbouwvereniging.

Hout en interieur

Opleidingen in deze afdeling omvatten ook de houthandel, de timmerindustrie, de meubelindustrie, de meubilering en woninginrichting. Bij veelal kleine en middelgrote bedrijven. En die bedrijven hebben behoefte aan goed opgeleide mensen. Wij leiden ze graag op!

bouw en infa
Zoom
bouw en infa

Contactpersonen Beroepspraktijkvorming (bpv/stage)

 • opleidingen Meubelmaker
  dhr. Mark Huisman, tel. 06 51 36 82 70
  dhr. Jan Aarninkhof, tel. 06 51 47 60 14
 • opleiding Interieuradviseur
  dhr. René Overkempe, tel. 06 51 47 60 12
 • opleidingen Beschermings- en afwerkingstechnieken
  dhr. Michel Ravesloot, tel. 06 52 47 07 66
 • middenkaderopleidingen Bouw en infra
  dhr. F. Hartman, tel. 06 46 70 58 06
 • bouwopleidingen / timmerindustrie (Rijssen)
  dhr. Wim van Dorrestein, tel. 0548 37 61 50
 • opleidingen Infra (niveau 4, Hengelo)
  dhr. Henk-Jan Venema, tel. 074 852 53 84
 • opleidingen Infra (Holten en Rijssen)
  dhr. Henk Roessink, tel. 0548 37 61 50

Meubeltentoonstelling

Image Meubeltentoonstelling

Jaarlijks organiseren het ROC van Twente en diverse samenwerkingspartners de Meubeltentoonstelling.

Tijdens dit evenement presenteren laatstejaarsstudenten hun eindexamenwerkstuk. Een jury uit het bedrijfsleven beoordeelt op de eerste dag van de tentoonstelling alle werkstukken. Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling worden de winnaars in de diverse categorieën zoals timmeren, interieuradvies en meubelmaken bekend gemaakt. De prijswinnaars ontvangen naast een eervolle vermelding ook een kleine geldprijs. In ons fotoalbum vind je een overzicht van de afgelopen jaren en de deelnemers.  

Bedrijfsopleidingen, cursussen en trainingen

Heeft u al eens gedacht aan ROC van Twente voor bedrijfs- en beroepsgerichte trainingen, cursussen of andere scholingstrajecten? Er is meer mogelijk dan u denkt!

Bent u op zoek naar een scholingstraject op maat of heeft u een opleidingsvraag voor uw medewerkers, dan kunt u zich vrijblijvend laten adviseren door onze adviseurs bedrijfsopleidingen. Zij denken graag met u mee! Lees meer >>

Directeur MBO College

Dhr. E. Gruppen
De Sumpel 4-6
7606 JJ Almelo
0546 - 80 97 90 (secretariaat)

© ROC van Twente 2018