• Hoe kan ik mij aanmelden en wat gebeurt er daarna?

  Als je een opleiding wilt volgen bij ROC van Twente dan kun je je digitaal aanmelden. Natuurlijk kies je voordat je het aanmeldformulier invult eerst welke opleiding je wilt gaan volgen. Welke opleiding precies bij je past, kom je achter door bijvoorbeeld deel te nemen aan ‘Kom! Een dagje kijken in het mbo’, onze Open Dagen te bezoeken en natuurlijk door te praten met je decaan, mentor en ouders.

  Kijk voor meer informatie op, aanmelden: hoe werkt dat?

  Meld je voor 1 april aan!

   

 • Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

  Als jij je voor 1 april aanmeldt voor een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4, krijg jij het recht om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze.
  Er zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing:
  * je hebt de juiste vooropleiding en voldoet aan eventueel aanvullende eisen van een opleiding;
  * je moet je op tijd aanmelden (voor 1 april);
  * je neemt deel aan verplichte intakeactiviteiten;
  * als er sprake is van een opleiding met instroombeperking (beperkte opleidingscapaciteit of beperkt arbeidsmarktperspectief) kan het zijn dat er geen plek voor je is in de opleiding. Meer hierover lees je in de paragraaf "Instroombeperking". We helpen je dan bij het maken van een andere opleidingskeuze.

 • Kan ik me voor meerdere opleidingen digitaal aanmelden?

  Nee, je kunt je slechts voor één opleiding digitaal aanmelden. Als je nog niet zeker weet welke opleiding je wilt volgen, kun je een open dag bezoeken. Als je vragen hebt over een opleiding of je wilt graag een (vrijblijvend) oriëntatiegesprek kun je contact opnemen met het Studie Informatiepunt (STIPT), mail dan naar info@rocvantwente.nl of bel gratis ons centrale informatienummer (0800) 838 38 38.

 • Hoe kan ik mijn aanmelding ongedaan maken?

  Je kunt contact opnemen met de administratie van de opleiding waar je zou gaan studeren. Studeer je al bij ROC van Twente dan kan dit door contact op te nemen met je studieloopbaanbegeleider.

   

 • Ik heb me aangemeld voor een opleiding, maar nog niets gehoord.

  Vanaf het moment dat je je hebt aangemeld duurt het ongeveer twee tot drie weken voordat je een uitnodiging krijgt voor een intake. 

 • Ik ben de uitnodiging voor mijn intakegesprek kwijt. Nu weet ik niet meer wanneer en waar het gesprek is.

  Als je de uitnodiging voor het intakegesprek kwijt bent kun je contact opnemen met het MBO college, van de opleiding waar jij je voor hebt aangemeld. 

 • Hoe kan ik me aanmelden voor de VAVO?

  Voor een VAVO-opleiding kun je je hier aanmelden.

   

© ROC van Twente 2017