Nieuws

ROC-studenten overhandigen 30 kratten aan Voedselbank Midden Twente

Image ROC-studenten overhandigen 30 kratten aan Voedselbank Midden Twente

De afgelopen weken stonden de lessen Loopbaan en Burgerschap van diverse klassen in het teken van de voedselbank. Studenten van het MBO College voor Commercie & Ondernemen hebben een actieve bijdrage geleverd door producten in te zamelen voor de ruim 350 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Midden Twente. Dit heeft een ‘Wall of food’ van 30 kratten opgeleverd, die op donderdag 20 april om 15.00 uur werd overhandigd aan Jacqueline Otter van de voedselbank.

Doe eens wat voor een ander

Het vak Loopbaan en Burgerschap kent vier dimensies: sociaal maatschappelijk, politiek-juridisch, economisch en vitaal burgerschap. Om het vak levendig te maken, wordt vaak aan elke dimensie een activiteit, gastles of opdracht gekoppeld. In het kader ‘Doe eens wat voor een ander’ werd de afgelopen periode vooral ingegaan op het belang van een voedselbank, hoe mensen daar terecht komen en ook is er gesproken over de vooroordelen die leven over mensen die afhankelijk zijn van een voedselbank.

Actie

Jacqueline Otter van Voedselbank Midden Twente was ook bij de start van de actie die vanuit het mobiele Ondernemerslabje* plaatsvond. Zij heeft toen de deelnemende eerstejaarsstudenten van de opleidingen Verkoper, Commercieel medewerker, Verkoopspecialist, Assistent-manager internationale handel, Vestigingsmanager groothandel, Manager retail en Ondernemer retail verteld dat het heel belangrijk is om juist het hele jaar door acties te ondernemen om de voedselbank te helpen.
*Het mobiele Ondernemerslab is bedoeld om ondernemend gedrag te stimuleren en kon daarom perfect ingezet worden voor deze aftrap. 

Image

© ROC van Twente 2017