Nieuws

ROC van Twente start nieuwe BBL-opleiding voor leidinggevenden

Image ROC van Twente start nieuwe BBL-opleiding voor leidinggevenden

ROC van Twente start met een nieuwe specialistenopleiding bedoeld voor aankomende leidinggevenden. De eerste lesdag is op dinsdag 16 mei van 09.00 tot 16.30 uur op ROC-locatie De Gieterij in Hengelo. Het bijzondere aan deze opleiding is dat het gaat om een éénjarig mbo-traject op niveau 4 dat geschikt is voor leidinggevenden, ongeacht de branche waarin zij werkzaam zijn.

Veel behoefte aan goed geschoolde (meewerkend) leidinggevenden

Uit onderzoek (SBB) is gebleken dat binnen veel sectoren behoefte is aan leidinggevenden op mbo-niveau, meestal in de rol van meewerkend voorman/-vrouw. Op basis van werkervaring stromen mbo'ers op de arbeidsmarkt vaak door naar de functie van leidinggevende. De verantwoordelijkheden die bij deze functies horen, vragen meer dan alleen vakkennis. Daarom wordt tijdens de opleiding vooral aandacht besteed aan leiderschapsstijlen, communicatie en groepsdynamiek, ziekte/verzuim, werving en selectie en functioneren/beoordelen.

Alle onderdelen worden zoveel mogelijk praktijkgericht behandeld met behulp van testen, multimedia, oefeningen en rollenspelen. Deelnemers gaan één dag in de week naar school hebben daarnaast een baan van minimaal 18 uur per week. Uiteraard komen ook verplichte algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen aan de orde.

Het succesvol afronden van de opleiding levert een erkend mbo-4 diploma op.

Meer weten

Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die leidinggeven als uitdaging ziet en zich als leidinggevende verder wil profileren. Bedrijven kunnen gebruik maken van de Subsidieregeling Praktijkleren. Meer informatie of aanmelden kan via het contractbureau van ROC van Twente, tel. 074-8525476 of contracten@rocvantwente.nl.

Direct aanmelden en/of naar de opleidingsinformatie op rocvantwente.nl >> 

© ROC van Twente 2017