Nieuws

Veertigste cursusweek techniek voor ontwikkelingswerkers

Image Veertigste cursusweek techniek voor ontwikkelingswerkers

Toekomstige ontwikkelingswerkers uit het hele land volgen in de week van 3 tot 7 juli bij ROC van Twente een basiscursus techniek. Het is al voor de veertigste keer dat deze jaarlijkse T-week (Techniekweek) wordt georganiseerd door de Werkgroep OntwikkelingsTechnieken (WOT) van de Universiteit Twente. En ROC van Twente is hier vanaf het begin bij betrokken geweest, al was het toen meestal nog onder een andere naam.

Zelfredzaamheid verbeteren

Image Zelfredzaamheid verbeteren De T-week is bedoeld voor mensen zonder technische achtergrond die plannen hebben om naar een ontwikkelingsland te gaan. Ook deze keer bestaat de groep weer uit deelnemers met diverse achtergronden; vooral tropenartsen en verpleegkundigen, maar ook bijvoorbeeld een procesengineer en een marktonderzoeker. Als ze straks uitgezonden worden, komen ze terecht op plaatsen waar je niet zomaar even een technische dienst kunt bellen als je een probleem hebt. Onze docenten helpen hen daarom om hun zelfredzaamheid te verbeteren.

Praktische lessen op diverse locaties

Image Praktische lessen op diverse locaties Gedurende de vijf dagen dat ze actief zijn op onze locaties Gieterij, Sumpel, BOVO Vroomshoop en SMEOT krijgen deze zeer gemotiveerde cursisten allerlei praktische lessen, waarbij ze flink de handen uit de mouwen moeten steken. Bijvoorbeeld hoe je een koelkast operationeel kunt houden, wat de essentiële onderhoudspunten van een vierwielaangedreven auto zijn en op welke wijze je een waterleiding met douche kunt aanleggen. Daarnaast gaan de toekomstige ontwikkelingswerkers aan de slag om basisvaardigheden op te doen op het gebied van metaalbewerking, houtbewerking en metselen.

© ROC van Twente 2017