Nieuws

Team Johan Cruyff College ging uitdaging Alpe d’ HuZes aan

  • 2 juni 2017
Categorie
Homepage
Image Team Johan Cruyff College ging uitdaging Alpe d’ HuZes aan

Afgelopen donderdag 1 juni 2017 vond de twaalfde editie van de Alpe d’HuZes plaats in Frankrijk. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklommen ruim vierduizend deelnemers één tot zes keer lopend of fietsend de berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Studenten en docenten van het Johan Cruyff College Enschede fietsten samen

Onder de deelnemers was een team van het Johan Cruyff College Enschede (onderdeel van ROC van Twente) dat bestond uit studenten Esmeralda Wannink (17, Boekelo), Lars Olde Meierink (19, Overdinkel) en Tim Lansink (18, Enschede) en docenten Dominique Mulder (27, Hengelo) en Paulo ten Buuren (39, Hengelo). Voor de mentale support waren ook docent Steffen Klok (61, Hengelo) en stagiaire Niek van Stralen (28, Enschede) meegereisd. 

Extra gemotiveerd om mee te doen

Image Extra gemotiveerd om mee te doen

Het team had een goede reden om mee te doen: ‘Voor onze examenopdracht konden we een evenement kiezen en we wisten direct dat Alpe d’HuZes de juiste keuze was. Ieder teamlid kent helaas iemand van nabij die met kanker te maken heeft (gehad) of eraan is overleden, dat motiveerde ons extra’, aldus student Tim Lansink. 

Allerlei acties om geld in te zamelen

Afgelopen maanden had het team met allerlei acties al €13.844 opgehaald. Ze waren onder andere aanwezig bij de Military Boekelo en diverse kerstmarkten en hebben diverse sponsorlopen en fietstochten georganiseerd. Maar dit is nog niet het eindbedrag; tijdens het event zijn er boven op de berg nog een aantal cheques uitgereikt, waaronder eentje van de Oldenzaalse Wieler Club die ook geld hadden ingezameld. Het exacte bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt op www.facebook.com/alpedhuzes17cruyffcollege

Mooie prestaties

Onderdeel van de voorbereidingen waren ook de vele trainingen om maximaal zes keer de legendarische berg Alpe d’Huez per fiets te kunnen beklimmen. Dominique lukte dat één keer, Paulo, Tim en Esmeralda konden dat drie keer opbrengen en Lars fietste maar liefst vijf keer naar boven. Esmeralda en Lars wilden nog een keer naar boven toen het noodweer uitbrak en alle deelnemers met bussen van de berg werden gehaald. 

Nog steeds kippenvel

Image Nog steeds kippenvel

Lars: ‘We kijken terug op een super gaaf evenement! We hebben tijdens de voorbereidingen al zoveel geleerd en meegemaakt, maar hier echt zijn, de sfeer meemaken van de Alpe d’HuZes en met je fiets die berg beklimmen….ik krijg nog kippenvel als ik daar weer aan denk. Dit vergeet ik nooit meer. En zo tof dat we zoveel geld hebben opgehaald voor het onderzoek naar kanker. Onze missie is echt geslaagd!’ Docent Paulo voegt daar tot slot aan toe dat ze hun examenopdracht met vlag en wimpel hebben gehaald. 

© ROC van Twente 2017