Nieuws

Studenten schoonheidsverzorging runnen eigen pop-up salon

Image Studenten schoonheidsverzorging runnen eigen pop-up salon

Derdejaarsstudenten van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist van het ROC van Twente hadden een wel heel bijzondere opdracht. Zij presenteerden op donderdag 11 mei onder tropische omstandigheden hun eigen pop-up salon, een tijdelijke schoonheidssalon, in het Atrium van de school aan de Wierdensestraat in Almelo. Elk groepje van vier studenten runde een eigen pop-up salon. Ruim 50 studenten verzorgden diverse behandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, massages, hand-, nagel-, en voetverzorging en acnebehandelingen aan klanten die vooraf gereserveerd hadden.

Opdracht

Image Opdracht

“Deze opdracht bood studenten de ideale gelegenheid om te ervaren wat er zoal komt kijken bij het oprichten van een eigen onderneming. Vanzelfsprekend is dit in het klein, maar ze hebben wel moeten nadenken over bepaalde bedrijfsconcepten, de inrichting, PR en marketing, klantencontacten en het opstellen van een liquiditeitsbegroting. Kortom alle facetten die met ondernemerschap te maken hebben”, aldus Gert Nijland, begeleidend docent.

De opdrachten werden beoordeeld door een jury, die bestond uit twee oud-studenten met inmiddels een eigen salon en een gepensioneerde collega. Beoordeling vond plaats op de vakvaardigheden, klantvriendelijkheid, promotie en presentatie. De twee beste groepen wonnen een mooie prijs, te weten een arrangement bij een wellnesscentrum.

Image

© ROC van Twente 2017