Nieuws

Studenten zetten zich in voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen

Steun ze bij hun deelname aan de Challenge Mont Ventoux 2017 en word ook een hero!
  • 14 maart 2017
Categorie
Homepage
Image Studenten zetten zich in voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen

Studenten Meike Adema (19, Losser, 2e van links op de foto) en Yente Nijland (20 jaar, Enter) van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente willen samen met hun docenten Gert ten Vergert en Jeroen Lesscher als team met de naam SPORT&BEWEGEN4ENERGY meedoen aan de Challenge Mont Ventoux 2017 in Frankrijk.

Nog geen medicijnen voor deze ziekte

Deze challenge wordt georganiseerd door de stichting Join4Energy met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar de energiestofwisselingsziekte bij kinderen. Hier bestaan namelijk nog geen medicijnen voor; 70% van deze kinderen wordt zelfs niet ouder dan 18 jaar.

Onacceptabel

De studenten hoorden dit via een docent die zich al jaren inzet voor dit goede doel. Ze vonden dit zo onacceptabel dat ze zich voor de volle 100% in willen gaan zetten; ze maken er zelfs hun afstudeeropdracht van.  

Alles op alles op geld in te zamelen

Om op 10 juni deel te kunnen nemen aan het bedwingen van ‘kale berg met het indrukwekkende maanlandschap’ hebben ze echter een startkapitaal van €2000,- nodig. Hun belangrijkste missie voor nu is daarom inzamelen van geld door het organiseren van evenementen, zoals een spinningmarathon, zwemmarathon en de Koningsspelen op een Kindcentrum. Ook staan ze komende tijd op festivals. 

Alle beetjes helpen

Ze zijn dus hard op zoek naar supporters voor een financiële bijdrage. Doneren kan heel gemakkelijk via de officiële site van Join4Energy >>

Sponsoren kan ook!

Het is ook mogelijk het team SPORT&BEWEGEN4ENERGY te sponsoren. In ruil hiervoor worden bedrijfslogo’s op de trainingspakken bedrukt en wordt er reclame gemaakt via verschillende PR-middelen, zoals hun Facebookpagina. Mail voor meer informatie hierover naar sportenbewegen4energy@gmail.com.

Namens het team SPORT&BEWEGEN4ENERGY alvast hartelijk dank!

© ROC van Twente 2017