Nieuws

De week van de sportprestaties!

Studenten ROC van Twente winnen NK Veldvoetbal én NK Handbal voor het mbo
  • 19 mei 2017
Categorie
Homepage
Image De week van de sportprestaties!

Tijdens het Multi-Event in Zwolle op 17 mei jl. won ons studentenherenteam het NK Veldvoetbal voor het mbo. Een dag later, op 18 mei, versloeg ons damesteam hun tegenstander in de finale van het NK Handbal voor het mbo tijdens het Multi-Event in Arnhem. Twee landskampioenen in één week! Ook onze andere teams deden het goed op deze Multi-Events: ons team van het Johan Cruyff College behaalde de tweede plaats bij het NK Beachvolleybal (18 mei) en voor het eerst deed eens team mee aan het NK Dance (17 mei).

NK Veldvoetbal voor het mbo (heren)

Het NK Veldvoetbal Heren werd gespeeld op het sportcomplex van Be Quick ’28 in Zwolle. Na een aantal poulfases, een knock-out fase en de halve finale, moesten de mannelijke studenten in de finale tegen het goed spelend Rijn IJssel College uit Arnhem strijden. Ze wonnen uiteindelijk met strafschoppen. 
 
Spelers: Joerjen van der Elst, Cas Goorhuis Oude Sanderink, Michernaldi Martina, Sven Lutke Willink, Sander Jansen, Dyon Veurink, Kevin Corte, Jasper Veltkamp, Wessel Witbreuk, Bereket Moes, Teun Golbach, Yilber Haverslag, Guy van Straaten. 

 

NK Handbal voor het mbo (dames)

Image NK Handbal voor het mbo (dames)
Het NK Handbal was onderdeel van het Multi-Event dat plaatsvond op het sportcomplex Valkenhuizen te Arnhem. De handbaldames moesten zich in de poulefase direct plaatsen voor een finaleplaats omdat er geen kruisfinales werden gespeeld.  En dat lukte! In de finale versloegen ze het Johan Cruyff College Amsterdam. 
 
Foto v.l.n.r.: Birte Koebrugge, Mirte Lansink, Jolien Volmer, Danique Gering, Charlotte van Os, Lynn Lubberink, Jessa te Slaa, Fleur Rupert, Petra Stapelberg (coach). Onder v.l.n.r.: Jacqueline Everink (coach), Daimy Nijland, Imke Beernink, Elma Kuipers, Lauren Huzink, Eline Lansink.

NK Beachvolleybal voor het mbo

Image  NK Beachvolleybal voor het mbo

Bij het beachvolleybal kwamen Thijs Nijeboer en Stijn Veldhuis uit voor het Johan Cruyff College Enschede. Ze wisten het te schoppen tot de finale, die ze na een spannende strijd helaas verloren van ROC Mondriaan. Thijs en Stijn werden behaalden hierdoor de tweede plaats op het NK MBO Beachvolleybal.

NK Dance voor het mbo

Image NK Dance voor het mbo
Ter voorbereiding op onze eerste deelname aan het NK Dance gingen try-outs vooraf om een zo goed mogelijk team samen te stellen. Aan het begin van de competitie bleek al snel dat de deelnemende teams van zeer hoog niveau waren. Voor onze studenten was het dan ook niet moeilijk te accepteren dat een podiumplaats iets te hoog gegrepen was. Ze kijken wel terug op een leuke en leerzame dag.

© ROC van Twente 2017