Nieuws

Absolutely Beauty op Freshtival

ROC-studenten aan het werk als beauty crew Image Absolutely Beauty op Freshtival

Op een zonovergoten festivalterrein Het Rutbeek in Enschede schitterden ruim 40 studenten van de opleiding (allround) schoonheidsspecialist en van de kappersopleidingen van ROC van Twente in de beautycorner van Freshtival. Bezoekers van het festival konden plaatsnemen in de stoel om even daarna met een heus festivalkapsel, goede make-up en/of tijdelijke tattoo weer verder te feesten.

Image

Praktijkcoördinatoren Astrid Veldman (beauty) en Manon ter Morsche (hair) werden onlangs door de organisatie van Freshtival benaderd met de vraag om een beautycorner op te zetten. “En deze vraag bleek een schot in de roos. Al snel waren de, door ROC van Twente-studenten, in te vullen plekken bezet”, aldus Astrid Veldman. De organisatie van Freshtival heeft tijd en energie gestoken in de bouw van een prachtige beautycorner voorzien van tafels, stoelen een relaxte zithoek.

Image

Direct na opening van het festival stroomden de eerste ‘klanten’ binnen. Opvallend was dat niet alleen het vrouwelijke geslacht op de stoel plaatsnam, maar ook veel mannen zich van een ‘tattoo’ lieten voorzien. Ook de 12 kappersstoelen waren onafgebroken bezet. De studenten werkten keihard en met veel plezier op de festivalbeats. Met prachtige creaties verlieten de Freshtivalbezoekers enthousiast en tevreden de beautycorner. Of zoals een Engelse gast doeltreffend zei “This is Freshtival, this is absolutely Beautiful”.

© ROC van Twente 2017