EVC voor uw bedrijf of organisatie

EVC kan bijdragen aan opscholing en betere inzetbaarheid van personeel. En dat op een efficiënte manier.

De voordelen op een rijtje.

De toekomst van uw bedrijf

De werkomgeving verandert continu door technologische ontwikkelingen, strengere eisen op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu en internationalisering. De rol van kennis wordt voor onze economie dan ook steeds belangrijker.

U krijgt beter inzicht in het niveau waarop uw werknemer werkzaam is als u hem of haar een EVC-procedure laat doorlopen.

Bedrijven die investeren in de ontwikkeling van lerende en zich ontwikkelende werknemers zullen de concurrentie altijd een stap voor zijn.

Uw medewerkers zijn flexibeler inzetbaar

Door hun kennis en ervaring in kaart te brengen, kunt u uw medewerkers niet alleen extra taken geven, het maakt ze ook flexibeler inzetbaar binnen uw organisatie.
 
Daarnaast kunnen uw medewerkers bij een reorganisatie makkelijker en verantwoord op een andere plek in de organisatie worden geplaatst.
 
En moet u onverhoopt afscheid nemen van medewerkers, dan kunt u ze een Ervaringscertificaat meegeven, waarmee hun kans op een andere baan groter is.

Uw medewerkers zijn duurzaam inzetbaar

Investeren in goed opgeleide medewerkers zorgt vaak voor een beter rendement van het bedrijf.

Ook door ontgroening en vergrijzing is het uiterst belangrijk te investeren in de inzetbaarheid van uw werknemers. Medewerkers voelen zich gewaardeerd, presteren beter en het ziekteverzuim wordt vaak lager.

De goed opgeleide medewerkers van NU zijn duurzaam inzetbaar als zij hun competenties maximaal kunnen benutten en op een productieve wijze werkzaam kunnen zijn.

Tenslotte zijn goed opgeleide medewerkers een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf.

 

Opleidingen worden korter en de drempel lager

Heeft uw werknemer wel werkervaring opgedaan, maar geen relevante diploma's? Het Ervaringscertificaat verlaagt de drempel voor werknemers om aan een opleiding te beginnen. En dat is belangrijk.

Met een Ervaringscertificaat kunnen uw medewerkers vrijstelling krijgen voor een deel van hun vervolgopleiding. Dit kan soms wel twee jaar schelen. Uw medewerker is dus sneller klaar met de opleiding.

EVC kan u en uw medewerkers veel tijd en geld (verletkosten) besparen. 

© ROC van Twente 2017