Nieuws

ROC-studenten organiseren Techniekdag voor vmbo-leerlingen Het Assink

Image ROC-studenten organiseren Techniekdag voor vmbo-leerlingen Het Assink

Ruim 100 derdejaars vmbo-leerlingen van Het Assink lyceum in Haaksbergen hebben op 8 december een leerzame dag gehad bij het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Hier vond namelijk de techniekdag 2016 plaats, georganiseerd door vijf studenten van de mbo-opleiding Facilitair leidinggevende van ROC van Twente. Zij hadden een boeiend programma samengesteld met presentaties en workshops door bedrijven uit de regio en verschillende technische mbo-opleidingen. Dit om te kijken of de techniek bij hen past en om later in het schooljaar een juiste sectorkeuze te kunnen maken.

Vmbo-leerlingen enthousiasmeren

Bedrijven en organisaties konden in de workshops van alles laten zien over techniek. Zoals op het gebied van elektrotechniek door het maken van luidsprekers. Vmbo-leerlingen konden bij de SMEOT een spinnetje maken dat uit zich zelf kon bewegen. Ook konden de leerlingen bij ETC Nederland aan de slag met verschillende proefjes. Docenten van verschillende technische mbo-opleidingen van ROC van Twente lieten ook zien hoe veelzijdig en leuk techniek is. Door ze iets te laten doen in plaats van alleen iets te laten zien, krijg je de leerlingen enthousiaster en is het voor hen ook veel leuker.

Gesponsorde lunchpakketjes

Image Gesponsorde lunchpakketjes

De organiseren studenten hebben contact gezocht met een aantal bedrijven uit Haaksbergen en omgeving om o.a. voor lunchpakketjes voor iedereen te kunnen zorgen. Zo hebben Bakkerij Bart Haaksbergen, Uw Groenteman André Beukers Haaksbergen, Zuivelhoeve Haaksbergen, Jos Kamphuis Hoveniersbedrijf uit Losser en Slagerij Broekhuis Haaksbergen geholpen in de vorm van sponsoring. “Aangezien de bedrijven in Haaksbergen erg enthousiast waren, kregen we het al gauw voor elkaar en hadden we binnen enkele dagen een lunchpakketje geregeld voor de iedereen.”, aldus Jeffrey Kamphuis, één van de organiserende ‘selfmade’ studenten.

Opdracht goed verlopen

“We hebben goede reacties gehad van leerlingen en docenten van Het Assink en van onze opdrachtgevers. Het belangrijkste van deze dag was dat de leerlingen een beter beeld zouden krijgen van de sector techniek en dit hebben ze zeker gekregen. Alles verliep volgens plan! Ook de bedrijven waren tevreden. En daar doen we het uiteindelijk voor!”, volgens Dide Eijkelenkamp, namens de vijf organisatoren.

Selfmade

Onder de noemer Selfmade wil ROC van Twente studenten wat meer in de picture zetten. Studenten van ROC van Twente zijn ‘Selfmade’. In hun opleiding bij ROC van Twente leren zij een beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: onder andere in projecten samen met andere studenten. En ook tijdens lessen of stages. Door het maken van hun eigen werkstukken en praktijkopdrachten ervaren de studenten hoe het voelt om straks aan het werk te zijn. Zij gaan de uitdaging aan en ze maken het zelf, letterlijk en figuurlijk. Met hun talenten èn de juiste mbo-opleiding. 

Laatste nieuws

All News

© ROC van Twente 2017