Nieuws

1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’

Image 1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’

Het duo Jan Perée en Peer Wagenaar, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, won maandag 19 september de 1e prijs bij de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’ die plaatsvond op de wedstrijdvloer van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. In totaal gingen 5 teams van de drie Cas Spijkers Academies uit Nederland, bestaande uit elk twee koks en één junior jager, de uitdaging en strijd met elkaar aan om te werken met verschillende wildsoorten.

Jan Perée (25 jaar, uit Winterswijk), met een BBL-werkplek bij De Engelenburg in Brummen en Peer Wagenaar (19 jaar, uit Gasselte), werkzaam bij Het Seminar in Zenderen bereidden een amuse, voor- en hoofdgerecht van wild. De jury, bestaande uit Pascal Jalhay, Laurens Hoedemaker en Herman ter Weele verkozen Jan Perée en Peer Wagenaar als winnaars.

Ingrediënten een verrassing

De deelnemers wisten van te voren niet welke ingrediënten ze moesten gebruiken bij de wedstrijd. Elk team kreeg een black box met een ingrediënten. Wild was het hoofdingrediënt. Het wild werd schoongemaakt, 'geportioneerd' en/of uitgebeend door de junior-jager, waarna de aanstormende kokstalenten het vlees in hun gerechten verwerkten.

Hoofdprijs

Hoofdprijs van deze wedstrijd is de Cas Spijkers Cup. De wisselbokaal mag een jaar lang bij de gelukkige winnaars op de Cas Spijkers Academie in Twente staan en wordt volgend jaar weer aan de winnaars van 2017 doorgegeven. De 2e en 3e prijs was voor CSA Boxmeer.

Laatste nieuws

All News

© ROC van Twente 2017